België: +32 50 96 10 96 - Nederland: +31 85 208 59 05

DJ Academy

In deze exclusieve en prestigieuze DJ-opleiding leert u alle knepen van het DJ-vak. Van software tot hardware, van vinyl tot cd, over samples en effecten: alles komt aan bod! Gedurende de opleiding krijgt u de kans om te experimenteren met verschillende DJ set-ups die in de hedendaagse DJ-wereld gehanteerd worden. U leert werken met het meest hi-tech DJ-materiaal van dit moment waardoor u kennis maakt met de uitgebreide mogelijkheden van de moderne DJ. Tevens wordt u begeleid door mensen die professioneel actief zijn in de DJ-wereld en krijgt u aldus coaching op topniveau!

Tijdens de opleiding doorlopen we uitvoerig alle relevante DJ-terminologie: er wordt geëxperimenteerd met verschillende soundcards, controllers, software… en we hebben het o.a. over beatmatching, equalizing, effecten en samples. Daarnaast demonstreren we hoe u uw DJ-set op de beste manier kan voorbereiden. Ook de juridische kant van het DJ-gebeuren komt aan bod: Sabam, Copyrights, DJ-licenties worden onder de loep genomen. Tenslotte leert u ook werken met het Ableton live softwarepakket, waardoor het maken van een eigen remix of een eigen nummer realiteit wordt!

MusiCasa beoogt een persoonlijke aanpak! Gedurende de opleiding werkt u aan een eigen DJ-set van ongeveer 30 minuten waarin u de technieken die u tijdens de opleiding kreeg aangereikt toepast. Na afloop van de opleiding krijgt u de kans om uw DJ-skills te laten horen aan een live publiek op het MusiCasa DJ-contest! Fun verzekerd! Deze exclusieve opleiding is genre-overschrijdend, de technieken die u doorheen het opleidingstraject te zien krijgt kan u dus toepassen op elke muziekstijl. Na deze cursus heeft u de kennis en de vaardigheden om professioneel als DJ aan de slag te gaan! 

MusiCasa voorziet alle materiaal! Tijdens de opleiding kan u gebruik maken van een iMac station met bijhorende software en randapparatuur. U hoeft dus zelf geen materiaal te voorzien maar bent steeds vrij om eigen materiaal mee te brengen indien u dit wenst.

Praktisch:

  • Duur van de opleiding: 3 maanden (12 dinsdagen van 19u tot 22u).
  • Locatie: Knesselare

Tip! Om een kwalitatieve en persoonlijke aanpak te verzekeren aanvaarden wij maximum 5 cursisten per cursus. Reserveer nu uw plaats als u graag kans wil maken om er bij te zijn.
SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE DJ ACADEMY GRATIS PERSOONLIJK ADVIESGRATIS WORKSHOP