België: +32 50 96 10 96 - Nederland: +31 85 208 59 05

Professioneel muziekproducer

Bent u ook van nature gefascineerd door geluids- en studiotechniek? Heeft u de ambitie om het te maken in de professionele audiowereld? Dan is deze opleiding op uw lijf geschreven! MusiCasa biedt u een complete en unieke opleiding in muziekproductie en studiotechniek! Tijdens deze opleiding leert u de knepen van het vak en komt u alles te weten over het opnemen, mixen en masteren van muziek. We geven u de handigste tips & tricks en laten u werken met professioneel materiaal in een professionele omgeving! Bovendien krijgt u les van zeer ervaren studiotechnici waarbij u doorheen de opleiding steeds terecht kan voor een onderbouwde toelichting bij al uw vragen.

De complete opleiding bestaat uit 2 opeenvolgende levels. U kan opteren om enkel level 1 te volgen. Na afloop van dit eerste deel heeft u de mogelijkheid ook het vervolmakingstraject (level 2) te volgen.

GRATIS PERSOONLIJK ADVIESGRATIS WORKSHOP

OPLEIDING TOT PROFESSIONEEL MUZIEKPRODUCER (LEVEL 1)

In level 1 leert u op de eerste plaats alle basistechnieken om muziek op te nemen, mixen en masteren. Daarnaast leert u arrangementen maken en werken met de bekendste sofwarepakketten. Thema’s als geluidstheorie, akoestiek, microfoon- en mixtechnieken, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten, sampling e.d. komen aan bod. Na alle nodige theorie krijgt u de kans uw kennis in de praktijk om te zetten en begeleiden we u tijdens het maken van een aantal opnames in onze professionele opnamestudio’s en het mixen en masteren van deze opnames.

PRAKTISCH:
– Level 1 in dagopleiding van 6 maanden (24 zaterdagen of zondagen van 10u tot 17u)
– Level 1 in avondopleiding van 12 maanden (48 maandagavonden van 18u30 tot 22u)

EEN GREEP UIT DE INHOUDE VAN DE OPLEIDING:
geluidstheorie, MIDI en AUDIO, digitale opname software (Ableton live, Logic Pro, Pro Tools, Cubase e.d.), microfoontechnieken, productietechnieken, geluidssynthese, sampling, effecten en dynamische signaalprocessors, akoestiek, muziektheorie, programmatie en arrangementen, mixing technieken, mastering technieken, …

CARRIERE MOGELIJKHEDEN:
muziekproducer, sound designer, studio engineer/technicus, recording engineer, mixing/mastering engineer, post production engineer, FOH mixer (live geluid), monitor engineer, geluid voor theater, radio- en TV technicus, live-opname technicus, geluids artiest, producer voor jingles/reclame, remix producer, pro tools operator, logic operator, foley artiest, boom operator, …

TOELATINGSVOORWAARDEN:
– Minimum leeftijd van 16 jaar
– Verplichtte (gratis) gehoortest afnemen
– Goede kennis van de Nederlandse taal
– Basiskennis Engelse taal

KOSTEN:

Naast een grote motivatie vereist een carrière in de creatieve muziekindustrie ook een financiële investering. Deze opleiding heeft een kostprijs van 4174,50 euro incl. btw. Omdat dit niet voor iedereen even gemakkelijk is bieden wij verschillende mogelijkheden aan om het opleidingsbedrag te financieren:

– PLAN A: Eenmalige betaling voor aanvang van de opleiding
– PLAN B: Betaling in 3 termijnen
– PLAN C: Afbetalingsplan op maat via de bank
– PLAN D: Verdien je opleidingsbedrag terug via het “MusiCasa Ambassador Program”

* Voor meer informatie over de kosten en betalingsmogelijkheden staan wij u graag telefonisch te woord.

TIP: PLAATSEN ZIJN BEPERKT! Wees er dus snel bij. Om een kwalitatieve en persoonlijke aanpak te verzekeren, aanvaarden wij maximum 10 cursisten per traject. Op deze manier krijgt u de aandacht die u verdient.
SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPLEIDING MUZIEKPRODUCTIE
GRATIS PERSOONLIJK ADVIESGRATIS WORKSHOP

VERVOLMAKINGSTRAJECT (LEVEL 2)


In het vervolmakingstraject (level 2)  wordt de kennis die u verworven heeft in level 1 uitvoerig toegepast in de praktijk. Zodoende biedt deze vervolmaking een enorme meerwaarde voor wie professioneel als producer aan de slag wil. De ruimte om naar hartelust te experimenteren gedurende de uitgebreide studiotijd geeft u de ervaring die bepalend is voor uw kansen in de professionele audiowereld. Tijdens deze vervolmaking begeleiden wij u graag bij het maken van volledige uitgebreide live-opnames in onze professionele opnamestudio’s!

PRAKTISCH:
– Het vervolmakingstraject gaat van start van zodra er 6 belangstellenden zijn.
– Level 2 in dagopleiding: dagopleiding van 6 maanden (24 zaterdagen of zondagen van 10u tot 17u).
– Level 2 in avondopleiding: avondopleiding van 12 maanden (48 maandagavonden van 18u30 tot 22u).

TIP: PLAATSEN ZIJN BEPERKT! Wees er dus snel bij. Om een kwalitatieve en persoonlijke aanpak te verzekeren, aanvaarden wij maximum 10 cursisten per traject. Op deze manier krijgt u de aandacht die u verdient.
SCHRIJF JE HIER IN VOOR HET VERVOLMAKINGSTRAJECT